ua en ru

Повені та зсуви в Сьєрра-Леоне: кількість загиблих зросла до 312 осіб

Повені та зсуви в Сьєрра-Леоне: кількість загиблих зросла до 312 осіб Фото: повінь і зсуви в Сьєрра-Леоне (twitter.comguyelster)

Близько 2 тис. людей стали бездомними в результаті стихії

Кількість загиблих в результаті повеней і зсувів у Сьєрра-Леоне зросла до 312 чоловік. Про це повідомляє The Telegraph.

"За інформацією представника коронера, більше 200 тіл були доставлені в міський морг. Представники організації "Червоний Хрест" повідомили, що число загиблих в результаті повеней і зсувів у Сьєрра-Леоне зросло до 312 осіб", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, точне число загиблих поки невідомо і, ймовірно, буде зростати, оскільки багато людей могли спати під час зсуву, що стався в понеділок рано вранці.

Наголошується, що близько 2 тис. людей стали бездомними після того, як проливні дощі затопили їхні помешкання.

Так, переповнене прибережне місто Фрітаун в 1,2 млн чоловік, щорічно страждає через повені після декількох місяців дощів, що руйнують тимчасові поселення і підвищують ризик таких захворювань, як холера.

#freetown #rainseason #myafricanadventure #Komba

A post shared by Jacob Lund (@jacobluund) on

Багато з бідних районів розташовані близько до моря і мають погані дренажні системи, погіршуючи повені під час сезону дощів у країні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті сильної повені в Сьєрра-Леоне загинули не менше 21 людини, для допомоги постраждалим залучили військових.