ua en ru

Повені та зсуви в Непалі: кількість загиблих зросла до 49 осіб

Повені та зсуви в Непалі: кількість загиблих зросла до 49 осіб Фото: повінь і зсуви в Непалі (IFRC Asia Pacific - twitter)

Ще 17 людей отримали поранення під час повеней і зсувів в Непалі

Число загиблих в результаті повеней і зсувів в Непалі зросло до 49 осіб. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на інформацію місцевих чиновників.

"У Непалі в неділю тривала злива, яка викликала масштабні повені і зсуви. Число загиблих за останні три дні негоди збільшилася до 49 осіб", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, повідомлялося про зникнення близько 30 осіб. Крім того, ще 17 отримали поранення.

Наголошується, що через сильній дощ і побоюючись нових інцидентів, в країні були евакуйовані 5 тис. чоловік. Так, армія і поліція продовжують пошуково-рятувальні операції, при цьому під воду потрапили понад 34 тис. будинків.

"Кількість загиблих може збільшитися, оскільки ми все ще збираємо дані", - резюмував помічник міністра внутрішніх справ Джанардана Шарми Лакшмі Пун.

Повідомляється, що за даними організації "Червоний Хрест", в результаті катастрофи постраждали 100 тис. осіб. За словами чиновників, через негоду перервався зв'язок і подача електроенергії, що зробило проблематичним порятунок людей і доставку продовольства і води для евакуйованих людей.

altaltalt
Фото: повінь і зсуви в Непал (Nepal News English twitter, aa_russian twitter)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Непалі в результаті повеней і зсувів загинули понад 30 людей, ще 10 вважаються зниклими без вісті.