ua en ru

Повінь на Шрі-Ланці: в МЗС заявили про відсутність українців серед постраждалих

Повінь на Шрі-Ланці: в МЗС заявили про відсутність українців серед постраждалих Фото: повінь на Шрі-Ланці

Консул повідомив, що громадяни України не постраждали внаслідок повені на Шрі-Ланці

В Міністерстві закордонних справ України повідомили, що внаслідок повені на Шрі-Ланці громадяни України не постраждали. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Департаменту консульської служби МЗС у Twitter.

"Зливи на Шрі-Ланці: понад 150 загиблих,112 зникли безвісті. Консул повідомляє, що громадяни України не постраждали", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо,раніше повідомлялося, що число загиблих від зсувів і повеней на Шрі-Ланці перевищує 200 осіб. Понад 77 тис. осіб були змушені покинути свої будинки, понад 1,5 тис. будинків були зруйновані. Крім того, за даними Управління ООН на Шрі-Ланці, 16 лікарень, що безпосередньо постраждали від повеней або зсувів були евакуйовані, частково або повністю. Через збільшення числа переміщених осіб і відсутності простору у тимчасових притулках, багато з них піддаються ризику захворювання.

Індія направила на допомогу владі Шрі-Ланки контингент з понад 300 військових, дайверів і медичних працівників. Крім того, індійське військово-морське судно доставило рис, чечевицю, цукор, молоко і ковдри в якості гуманітарної допомоги постраждалим. За даними ланкійського уряду, іноземна допомога продовжує надходити також з Китаю і Пакистану.