ua en ru

Навальний офіційно висунутий у мери Москви від РПР-ПАРНАС

Один з лідерів опозиції, блогер і юрист Олексій Навальний офіційно висунутий кандидатом на виборах мера Москви від РПР-ПАРНАС.

На вибори він піде з програмою, яку йому допоможе написати залишив країну колишній ректор Російської економічної школи Сергій Гурієв.

Як повідомив у Twitter опозиціонер Ілля Яшин, 88 активістів РПР-ПАРНАС підтримали кандидатуру Навального, вісім висловилися проти.

До голосування співголова партії Борис Нємцов назвав Навального патріотом. Він давно міг виїхати з Росії, де піддається кримінальному переслідуванню, однак не зробив цього, зазначив Нємцов.

Навальний виступив перед присутніми з програмною промовою, в якій заявив про нецільове витрачання коштів, необхідності розвитку охорони здоров'я та інших проблемах столиці. Він заявив, що на виборах буде боротися за кожен голос. Свій виступ О.Навальний завершив словами: "Це наше місто - повернемо владу народу".

Про те, що на вибори столичного мера він може піти з РПР-ПАРНАС, опозиціонер повідомив 5 червня. Він пояснив, що навряд чи встигне зібрати необхідну для самовисуванців кількість підписів.

Вибори мера Москви відбудуться достроково через відставку Сергія Собяніна, який також має намір взяти участь у перегонах. Нового градоначальника москвичі виберуть 8 вересня 2013 р.

Читайте також: Опозиція підтримала участь Навального у виборах на пост мера Москви, а Собянін буде брати участь як самовисуванець