ua en ru

У НАУ обіцяють перетворити внз на "університет майбутнього"

У НАУ обіцяють перетворити внз на "університет майбутнього" Фото: Максим Луцький (nau.edu.ua)

Ректор Національного авіаційного університету (НАУ) Максим Луцький пообіцяв перетворити вуз на "університет майбутнього" за рахунок коштів інвесторів і бізнесу.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на виступ ректора на засіданні Комітету освіти і науки Верховної ради.

За словами Луцького, представники науки, бізнесу і держави повинні об'єднатися, щоб перетворити НАУ в сучасний інноваційний навчальний заклад світового рівня.

За даними МОН, він займає 4-е місце за результатами вступної кампанії 2021 року. Університет готує висококваліфікованих фахівців, які успішно працюють як в Україні, так і у світі.

Під час засідання зазначалось, що, щоб мати можливість конкурувати з провідними навчальними закладами світу, він потребує оновлення навчальних програм та матеріальної бази - корпусів, гуртожитків, спортивної інфраструктури, харчового блоку.

За його словами, на ремонтні роботи на території НАУ необхідно близько млрд грн, і він не чекає їх від держави.

Ректор НАУ також розповів, що університет спільно з представниками бізнесу розробляє програму трансформації, яка передбачає реконструкцію корпусів і будівництво нових, створення сучасного кампуса і колівінгов для викладачів і студентів, оновлення технічного оснащення, спортивного стадіону, харчового блоку. Програму обіцяють представити через кілька місяців.