ua en ru

Нацтелерадіо видасть телеканалу "Київ" ліцензію на цифрове мовлення

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення видасть телеканалу "Київ" ліцензію на мовлення в цифровому мультиплексі МХ-5. Таке рішення рада прийняла враховуючи відповідне рішення суду, повідомляє прес-служба Нацтелерадіо.
Нагадаємо, що Національною радою 16 серпня 2011 р. телерадіокомпанію "Київ" визнано переможцем конкурсу і вона мала отримати ліцензію на мовлення на каналі (програмі) мовлення багатоканальної телемережі МХ-5 у м. Києві, обсяг мовлення - 24 години на добу, відповідно до затвердженої програмної концепції мовлення, згідно із заявою та конкурсними умовами. Регулятором було ухвалене відповідне рішення.
Після цього управління бухгалтерської служби Національної ради нарахувало ДКП "Телерадіокомпанії "Київ" ліцензійний збір за видачу ліцензії. Компанія цей збір сплатила, але з порушенням термінів, передбачених законом України "Про телебачення і радіомовлення". Отже, Національна рада не мала законних підстав для видачі телерадіокомпанії "Київ" ліцензії.
Суд, з'ясувавши всі обставини справи щодо сплати ліцензійного збору, що надійшов на два дні пізніше визначеного законом терміну (упродовж 30 днів), зобов'язав регулятора видати компанії ліцензію.