ua en ru

Нацтелерадіо повернуло законопроект про внесення змін до закону "Про захист суспільної моралі" без своїх зауважень

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення (Нацтелерадіо) повернула законопроект про внесення змін до закону "Про захист суспільної моралі" без своїх зауважень. Таке рішення було прийнято на засіданні Нацтелерадіо, передає кореспондент РБК-Україна.
Як пояснив журналістам член Нацтелерадіо Микола Фартушний, рада не погодила зміни до закону про мораль, оскільки Нацкомісія з моралі запропонувала в даному законопроекті норми, які на сьогодні дублюють як норми Конституції, так і норми чинного законодавства, натомість лакуни, які існують у чинному законодавстві, цей законопроект не заповнює.
"Якщо регулювати суспільну мораль законом, то необхідно чітко виписати критерії, за якими це регулювання здійснюється", - заявив М.Фартушний і додав, що в даному законопроекті цього немає, "і тому ми не вважаємо за потрібне погоджувати цей законопроект".
Член Нацтелерадіо Лариса Мудрак заявила, що на її думку, регулювати суспільну мораль за допомогою законодавства "не доцільно і нелогічно", і вона виступає проти такого регулювання.