ua en ru

Нацтелерадіо призначило позапланову перевірку каналу ICTV

Нацтелерадіо призначило позапланову перевірку каналу ICTV Фото: чергове засідання Нацради з телерадіомовлення

Про це у четвер 25 лютого повідомили у прес-службі регулятора

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу ICTV на предмет дотримання законодавства про кінематографію. Про це у четвер 25 лютого повідомили у прес-службі Нацтелерадіо.

Як зазначається, відповідне рішення регулятор ухвалив на сьогоднішньому засіданні за підсумками розгляду звернення громадян Типусяк і Ковбика щодо трансляції ТОВ "Міжнародна комерційна телерадіокомпанія" серіалів "Сын отца народов" та "Диверсант-2. Кінець війни".

Як вважають скаржники, показ зазначених серіалів є неправомірним. Зокрема, у фільмі "Сын отца народов" серед головних і другорядних персонажів багато таких, які уособлюють радянську владу сталінського періоду; образи представників радянських органів безпеки, що є ознакою порушення вимог частини другої статті 9 закону "Про телебачення і радіомовлення" та частини першої статті 15-1 закону "Про кінематографію".

Крім того, в початкових заставках фільму міститься посилання на українську студію Film UA, проте, за даними державного реєстру фільмів Міністерства культури Російської Федерації, виробником цього фільму є ЗАТ "Кинокомпания ФаворитФильм", рік випуску - 2013.

У телесеріалі "Диверсант - 2. Кінець війни" присутні образи представників російського військового командування, що є ознакою порушення вимог частини першої статті 15-1 закону "Про кінематографію".

"За отриманням висновків щодо телесеріалу "Сын отца народов" регуляторний орган має намір звернутися до Незалежної медійної ради", повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.

Розглянувши звернення громадян М. Типусяк і М. Ковбика стосовно трансляції ТОВ «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія...

Опубліковано Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 25 лютого 2016 р.

Нагадаємо, сьогодні Нацтелерадіо призначило позапланову перевірку телеканалу "Інтер".