ua en ru

Нацрада винесла попередження двум телеканалам за брутальні висловлювання

Нацрада винесла попередження двум телеканалам за брутальні висловлювання Фото: Нацрада з питань телебачення і радіомовлення

В анонсах програм телеканалів "СТБ" і "Новий канал" зафіксовано брутальні висловлювання

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла попередження двум телеканалам за брутальні висловлювання в анонсах окремих передач. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"За результатами моніторингу загальнонаціональних телеканалів, проведеного із 24 по 26 квітня 2017 року, в ефірі ПрАТ "ММЦ–СТБ" і ТОВ "Новий канал" було зафіксовано вживання брутальних слів і висловів у анонсах окремих передач. Регулятор просить мовників уважніше ставитися до дотримання вимог законодавства щодо суспільної моралі та захисту неповнолітніх", - наголошується у повідомленні.

Зазначається, що брутальні висловлювання на "СТБ" були зафіксовані в анонсах передач "МастерШеф. Діти" і у спецпроекті "Вікон" "Сусіди". На "Новому" це стосувалося анонсів передач "Від пацанки до панянки", оголошення набору на наступний сезон проекту "Від пацанки до панянки" та "Серця трьох".

"Анонси зазначених проектів виходили як у ранковий, так і в денний час, коли вони є доступними для перегляду юними глядачами… Національна рада звертає увагу телерадіоорганізацій на необхідність неухильного виконання норм законодавства і нагадує про обов’язок дотримуватися вимог щодо часорозділу при поширенні програм і передач, які можуть завдати шкоди фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та юнацтва", - підкреслює регулятор.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України анулював ліцензію телеканалу Савіка Шустера 3S.tv.