ua en ru

Нацрада реформ опублікувала звіт про хід впровадження реформ в Україні

На сайті Національної ради реформ опубліковані проміжні результати моніторингу прогресу впровадження реформ в Україні за 17 пріоритетними напрямами. Основний критерій оцінки результативності - реалізація ключових складових реформ, закріплених у коаліційній угоді та програмі діяльності Кабміну, згідно з встановленими термінами.

Найменш результативною, за підсумками шести місяців 2015 року, виявилася реформа системи охорони здоров'я. 54% від загальної кількості погоджених коаліцією системних змін у цій сфері вже значно відстали від графіка їх реалізації, ще 8% ризикують бути не виконані в строк. Тільки 38% програмних пунктів щодо реформування системи охорони здоров'я були реалізовані командою Олександра Квіташвілі вчасно. Серед усіх напрямків реформування, визначених як пріоритетні, це найгірші показники.

Найбільш успішно процес впровадження реформ, згідно з даними моніторингу, проходить в податковій сфері, за яку відповідає Наталя Яресько. Виконання 73% пунктів реформування, визначених у коаліційній угоді та програмі діяльності КМУ, відповідає запланованому графіку. 23% з них відносяться до таких, які можуть бути реалізовані з запізненням.

В цілому в 11 з 17 пріоритетних сфер, процес впровадження необхідних реформ змін проходить в відповідності з запланованими термінами. У зоні ризику знаходяться 5 напрямків, зміни в яких можливі з розбіжностями з графіком. Незадовільну оцінку за фактом закінчення строку реалізації більшості встановлених критеріїв, отримав тільки процес реформування системи охорони здоров'я.

Більш детально з результатами моніторингу можна ознайомитися на сайті Національної ради реформ, створеної для забезпечення прозорості процесу розробки і впровадження реформ в Україні та залучення громадянського суспільства до процесів розробки реформ та моніторингу їх впровадження.