ua en ru

Нацрада розробила стратегію мовлення на Крим

Нацрада розробила стратегію мовлення на Крим Фото: Нацрада розробила стратегію аналогового і цифрового ефірного мовлення на Крим

Планується забезпечити ефірне мовлення на анексований Крим з південних регіонів Херсонської області

Національний рада по телебаченню і радіомовленню розробила проект з розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення на анексований Крим. Про це заявив член Нацради Сергій Костинський, передає "Крим.Реалії".

За допомогою розробленої стратегії в Нацраді планують збільшити рівень покриття території Херсонської області аналоговим і цифровим ефірним мовленням, а також забезпечити ефірним мовленням території, де воно відсутнє.


Також Нацрада має намір виключити прийом аналогового і цифрового мовлення в південних районах Херсонської області з анексованого Криму і спростити процедури для розвитку мовлення в Херсонській області на період тимчасової окупації Криму.

За словами Костинського, необхідно забезпечити аналогове і цифрове ефірне мовлення на територію Криму з південних районів Херсонської області та застосувати санкції до «телерадіоорганізаціям, які незаконно використовують радіочастотний ресурс на півострові».

Проект стратегії буде узгоджений і представлений робочою групою, в яку увійшли і інші державні структури України, вже на початку червня.

Аналогічну стратегію планують застосувати і в Одеській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацрада по телебаченню виставить на конкурс FM-частоти з можливістю мовлення на Крим.