ua en ru

Нацрада просить зменшити квоту європейського контенту на телеканалах України

Нацрада просить зменшити квоту європейського контенту на телеканалах України Фото: законодавство визначає 50% українського продукту

Відповідні зміни передбачені в проекті закону

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення просить зменшити 80%-квоту європейського медіа продукту в ефірах телеканалів, передбачену законом "Про телебачення і радіомовлення". Про це сьогодні під час брифінгу заявив член Нацради Владислав Севрюков, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас законодавство сьогодні визначає 50% українського продукту, 80% європейського - це дуже ускладнює абсолютне виконання цієї норми, і канали виконували цю норму завдяки російському продукту. Якщо закон буде введено, 40% всього добового ефіру буде складати український продукт, 40% - на європейський і тільки 20% залишається на інші сегменти світового продукту. Я думаю, що дуже складно буде так формувати програмні сітки. Тому ми запропонували ще переглянути цю цифру 80%, мабуть, зменшити її, тобто можливість телеканалам розміщувати продукт зі всього світу в рівномірних пропорціях", - заявив Севрюков.

За його словами, відповідні зміни передбачені в проекті закону "Про зміни до закону України "Про телебачення і радіомовлення".

Нагадаємо, в Україні 6 квітня 2015 р. офіційно опублікований закон № 159-VIII "Про внесення змін у деякі закони України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України", який передбачає заборону російських серіалів.