ua en ru

Нацрада по телебаченню домовилась спільно з ОБСЄ вести моніторинг на виборах Ради

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення домовилась спільно з Організацією з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) вести моніторинг на дострокових виборах Верховної Ради України.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення домовилась спільно з Організацією з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) вести моніторинг на дострокових виборах Верховної Ради України. Про це стало відомо на зустрічі з місією зі спостереження за достроковими виборами передає прес-служба Нацради.

Зокрема, учасники заходу домовилися про тісну співпрацю під час передвиборної кампанії. Представники місії були запрошені на засідання відповідної робочої групи при Національній раді, яка відбудеться 8 жовтня.

Крім цього, Нацрада планує продовжувати традиційну співпрацю з місією ОБСЄ з метою забезпечення дотримання законодавства у сфері телерадіомовлення під час виборів у 2014 році та вдосконалення законодавчої бази на майбутнє.

Представники ОБСЄ також налаштовані на кооперацію, регулярні зустрічі та постійне інформування про ситуацію у передвиборчій кампанії. Глава Місії Тана де Зулута повідомила, що вони проводять моніторинг 6 телеканалів і вже зараз спостерігають активну виборчу кампанію.

Нагадаємо, позачергові вибори до Верховної Ради заплановані на 26 жовтня.