ua en ru

Нацрада оголосила попередження телеканалу Ахметова через серіал про бойовиків Донбасу

Нацрада оголосила попередження телеканалу Ахметова через серіал про бойовиків Донбасу Фото: власник SCM Рінат Ахметов (РБК-Україна)

Також Нацрада попросила СБУ перевірити серіал "Не зарікайся" на наявність кримінального правопорушення

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 28 квітня 2016 року оголосила попередження телеканалу "Україна" за трансляцію серіалу "Не зарікайся". Відповідне рішення підтримали всі 7 присутніх членів Нацради, передає портал "Детектор медіа".

За результатами позапланової перевірки, призначеної після неодноразових скарг глядачів і громадськості, Нацрада засвідчила порушення телеканалом "Україна" норм Закону "Про телебачення та радіомовлення":

  • абзац 8 частини 2 статті 6 (трансляція програм, які можуть завдати шкоди дітям),
  • абзац 13 частини 2 статті 6 (поширення інформації, яка порушує законні права та інтереси осіб, посягає на честь та гідність осіб)

Так, у 66 серії "Не зарікайся" Нацрада зафіксувала цитати про "криваву хунту" і "київських олігархів", які повинні "залишити Донбас в спокої".

Нацрада звернулася до Служби безпеки України з проханням оцінити серіал на предмет наявності кримінального правопорушення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацрада позапланово перевірить телеканал Ахметова через серіал про бойовиків Донбасу.