ua en ru

Нацрада має намір через суд позбавляти ліцензій провайдерів за трансляцію російських телеканалів

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звертатиметься до суду щодо анулювання ліцензій тих провайдерів, які незаконно ретранслюють деякі російські програми.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звертатиметься до суду щодо анулювання ліцензій тих провайдерів, які незаконно ретранслюють деякі російські програми. Про це повідомляє прес-служба суду.

"Враховуючи загрози в інформаційному просторі України, а також у зв'язку з несанкціонованим відключенням українських телеканалів у Донецькій і Луганській областях і розповсюдженням на їх частотах російських програм "Россия 1", НТВ, ТНТ, "Петербург 5", "Звезда", "Рен ТВ", Національна рада на засіданні 17 липня ухвалила рішення, яким встановила, що до провайдерів програмної послуги, які незаконно ретранслюють російські програми "Россия 1", НТВ, ТНТ, "Петербург 5", "Звезда", "Рен ТВ", буде застосована санкція анулювання ліцензії в судовому порядку", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у прес-службі, Нацрада засобами офіційного моніторингу здійснюватиме державний нагляд щодо наявності зазначених російських програм у багатоканальних (в тому числі ефірних) мережах провайдерів програмної послуги.

Нагадаємо, 25 березня 2014 р. Київський адміністративний суд прийняв рішення призупинити трансляцію російських телеканалів НТВ, "Перший канал", "РТР-Планета" і "Росія-24"в Україні на час розгляду відповідного позову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Таке рішення суд обґрунтував веденням зазначеними каналами антиукраїнської пропаганди.