ua en ru

Нацрада готує список російських мовників, які здійснюють незаконну трансляцію в Криму

Нацрада готує список російських мовників, які здійснюють незаконну трансляцію в Криму Фото: Національна рада по телебаченню і радіомовленню України

Завдяки цьому проекту буде створено український контент для Криму

Національний рада по телебаченню і радіомовленню України готує санкційний список російських теле - і радіомовців, які здійснюють трансляцію на території анексованого Росією Криму. Про це йдеться на сайті Херсонської обласної державної адміністрації.


"17 червня в ОДА відбулася селекторна інтернет відео-нарада з усіма головами райдержадміністрацій з питань реалізації проекту по установці малопотужних передавачів для забезпечення невеликих населених пунктів програмами громадського та місцевого радіомовлення, яку провів член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський", - йдеться в повідомленні

Як наголошується, ідея проекту полягає в покритті і віддалених районів Херсонської області радіомовленням - буде визначено кілька районів області, де доцільно встановити локальну радіостанцію, особливість якої полягає в мовленні на основі малопотужних передавачів, радіус прийому яких до 6 км. Це дасть можливість відродити місцеве радіомовлення, як альтернативу проводовому радіо. Також РДА будуть мати право на власний час мовлення.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко підписав указ "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 травня 2016 року "Про деякі персональні спеціальні обмежувальні заходи (санкції)". Всього в переліку осіб, які підпадають під українські санкції проти РФ, 17 прізвищ.