ua en ru

Нацполіція вимагає надати доступ до міжнародних закупівель ліків, - Супрун

Нацполіція вимагає надати доступ до міжнародних закупівель ліків, - Супрун Фото: Уляна Супрун

Супрун заявляє про тиск на МОЗ

Національна поліція України вимагає надати доступ до міжнародних закупівель ліків. Про це на своїй сторінці у Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Тиск на Міністерство охорони здоров’я через передачу всіх закупівель ліків міжнародним організаціям - триває", - написала вона.

Зокрема, Супрун повідомила про візит правоохоронців до відомства 24 січня, які згідно з ухвалою суду, термін дії якої, за словами Супрун, завершився, хотіли отримати доступу до документів.

"24.01.2017 до нас у міністерство приходив старший оперуповноважений департаменту захисту економіки Національної поліції України з метою доступу до документів. Ухвала, з якою по документи МОЗ прийшли слідчі - прострочена, її термін дії добіг кінця 19.01.2017", - йдеться у повідомленні.

За словами Супрун, поліція розслідує як Програма розвитку ООН закуповувала для МОЗ ліки за 7 державними програмами.

"На думку тих, хто ініціював слідство - за завищеними цінами. Дивним чином подібні припущення розходяться з підрахунками громадських організацій та Міністерства, з якими раджу ознайомитися усім охочим і представникам правоохоронних органів у тому числі", - додала вона.

Крім того, Супрун переконана, що подібні візити до відомства продовжаться.

"Упевнена, що це - лише перший візит, які зовсім скоро можуть стати регулярними. Адже міністерство та уряд і надалі підтримують закупівлі ліків через міжнародні організації, які дозволили зекономити гроші, закупити більше ліків та посунути монопольні позиції деяких виробників й дистриб’юторів на ринку, мінімізувавши корупційні ризики", - написала вона.

Тиск на Міністерство охорони здоров’я через передачу всіх закупівель ліків міжнародним організаціям - триває...

Опубліковано Уляна Супрун 27 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що усі тендери на міжнародні закупівлі ліків вже оголошені.