ua en ru

Нацполиция знову провела обшуки в компанії, акціонером якої є Коломойський

Нацполиция знову провела обшуки в компанії, акціонером якої є Коломойський Фото: поліція знову обшукала компанію Коломойського

Топ-менеджмент компанії підозрюється в несплаті податків

Національна поліція 11 січня провела повторні обшуки в офісах "Полтавської газонафтової компанії" (ПГНК), що належить українському бізнесменові Ігорю Коломойському. Про це повідомляє британське видання Investegate.

Згідно з повідомленням, обшуки проводилися в рамках розслідування можливого ухилення від сплати податків топ-менеджерами компанії.

За словами генерального директора британської нафтогазової компанії JKX Oil & Gas Plc Тома Ріда, дочірньою структурою якої є ПГНК, британці мають намір проінформувати про обшуки правоохоронні органи в Києві. Рід також заявив, що дії поліції перешкоджають нормальній роботі JKX в Україні і вважає їх необґрунтованими.

"Вчора Національна поліція Україна провела раптовий обшук в офісах дочірньої "Полтавської газонафтової компанії" (ПГНК)... ПГНК належним чином співпрацює зі слідством і діє у повній відповідності з запитами, викладеними в ордері, однак вважає, що дії поліції є необґрунтованими", - заявив Рід.

Британська нафтогазова компанія JKX Oil & Gas Plc, співвласником якої є Ігор Коломойський, працює в Росії, Україні, Угорщині, Болгарії і Словаччини. В Україні JKX належить "Полтавська газонафтова компанія", а також чотири ліцензії на розробку родовищ Игнатовское, Молчановское, Ново-Миколаївське і Руденковское в Полтавській області.

Найбільшими акціонерами компанії є Eclairs Group Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова – 27,54% акцій, Glengary Overseas Limited Олександра Жукова - 11,45% акцій. Крім того, російська Proxima Capital Group володіє 19,92% акцій JKX.

Нагадаємо, у червні 2016 року поліція вже проводила обшуки на "Полтавської газонафтової компанії".