ua en ru

Нацполіція виявила близько 17 тис. фактів доведення дітей до алкогольного сп’яніння в 2017

Нацполіція виявила близько 17 тис. фактів доведення дітей до алкогольного сп’яніння в 2017 Фото: Нацполіція (oda.zt.gov.ua)

Ювенальна поліція задокументувала майже 2 тисячі випадків продажу дітям алкогольних напоїв

Поліція протягом 2017 року виявила близько 17 тис. фактів доведення дітей до стану алкогольного сп'яніння. Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

"Протягом цього року поліція виявила та притягнула до адміністративної відповідальності за доведення неповнолітніх до стану алкогольного сп’яніння 16,6 тисяч дорослих", - йдеться у повідомленні.

Крім того, під час проведення рейдів ювенальна поліція задокументувала майже 2 тисячі випадків продажу дітям алкогольних напоїв.

"Під час профілактичних рейдів у 2017-му працівники ювенальної превенції виявили 1707 випадків продажу алкогольних напоїв підліткам. За ці неправомірні дії передбачена адміністративна відповідальність за ст. 156 КУпАП", - зазначає прес-служба.

У зазначених випадках, нагадують у Нацполіції, штраф доведеться сплатити не лише власнику або адміністрації магазину, а й продавцю, який безпосередньо продав заборонений товар дітям.

altФото: результати рейдів правоохоронців у 2017 році

Правоохоронці констатують, що третина підлітків, які скоїли злочини в 2017 році, перебували в стані алкогольного сп’яніння.

Нагадаємо, Прокуратура Київської області спільно зі Службою безпеки України вилучили понад 12 тонн сурогатного алкоголю.