ua en ru

Нацполіція і Microsoft підписали меморандум про співпрацю у сфері кібербезпеки

Нацполіція і Microsoft підписали меморандум про співпрацю у сфері кібербезпеки Фото: поліція (facebook.com odesapolice)

Нацполіція і Microsoft підписали меморандум про співпрацю у сфері інформаційної та кібербезпеки

Національна поліція і Microsoft Ukraine 22 листопада підписали меморандум про співпрацю у сфері інформаційної та кібербезпеки. Укладення угоди стало результатом зустрічі заступника голови Національної поліції України Костянтина Бушуєва і генерального директора Microsoft Ukraine Надії Васильєвої, передає прес-служба поліції.

Повідомляється, що в ході зустрічі учасники обговорили питання співпраці в галузі інформаційних технологій, інформаційної та кібербезпеки. Також обговорювалося про створення та модернізація інформаційної інфраструктури, забезпечення автоматизації, прозорості та контрольованості внутрішніх процесів.

"Така співпраця допоможе нам у питаннях побудови комплексних рішень технічного забезпечення нашої діяльності в масштабах держави, застосування інновацій у сфері державного управління, а також оптимізації наявного ресурсу з метою зменшення впливу людського фактора на діяльність поліції", - зазначив Бушуєв.

Крім того, учасники зустрічі обговорили перспективу розвитку взаємин між Національною поліцією і компанією-виробником програмного забезпечення, зокрема, мова йде про формування за допомогою Microsoft Ukraine своєрідного "ядра" з числа працівників Національної поліції, що відповідають за забезпечення інформаційної та кібербезпеки відомства.

Нагадаємо, раніше країни Європейського союзу ухвалили рішення про посилення європейської кібербезпеки.