ua en ru

Нацполіція в ході експерименту зафіксувала 1,3 млн фактів перевищення швидкості водіями

Нацполіція в ході експерименту зафіксувала 1,3 млн фактів перевищення швидкості водіями Фото: Костянтин Бушуєв

Експеримент тривав 4 місяці у 3 регіонах

Заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв заявив, що за 4 місяці зафіксовано 1,3 млн фактів перевищення швидкості водіями, передає прес-служба Нацполіції.

Так, експеримент тривав у трьох регіонах України. З 4 липня по 31 жовтня минулого року цей експеримент активно впроваджувався в окремих містах України – Києві, Одесі і на Закарпатті. Там було встановлено 6 комплексів автоматичної фотовідеофіксації. За цей період камери зафіксували майже 1,3 мільйона фактів порушень швидкісного режиму.

При цьому Бушуєв зазначив, що ці комплекси дають можливість фіксувати не лише перевищення швидкості водіями.

Системи також фіксують проїзд на заборонений сигнал світлофора, порушення правил зупинки, стоянки, рух смугою громадського транспорту, виїзд на смугу зустрічного руху, рух через залізничний переїзд, їзду по тротуарах, пішохідних доріжках і навіть використання пасків безпеки.

Нагадаємо, у кінці 2016 року був представлений оновлений рейтинг небезпеки автомобільних доріг України, виходячи з кількості дорожньо-транспортних пригод, що трапилися на них в минулому році. Першість у рейтингу зайняли траси Київ-Чоп (553 ДТП), Київ-Одеса (236 ДТП) і Київ-Харків-Довжанський (218 ДТП).