ua en ru

У Нацполіції розповіли подробиці про затримання на Марші рівності

У Нацполіції розповіли подробиці про затримання на Марші рівності Фото: ЛГБТ-марш у Києві (РБК-Україна)

Зараз затримані в Шевченківському районному управлінні

У Національній поліції розповіли подробиці про затримання противників "Маршу рівності", який проходив сьогодні в Києві. Про це на брифінгу 18 червня повідомив глава столичного управління Нацполіції Андрій Крищенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Під час сутичок було затримано 6 осіб. Сутички були незначними. Зараз затримані в Шевченківському районному управлінні. У них було вилучено піротехніку, балаклави...", - доповів він.

За словами Крищенка, всі затримані - це молоді люди, які брали участь у мітингу проти "КиївПрайду".

"Зараз відбувається евакуація громадян, приведення обстановки в порядок по локаціях", - повідомив своєю чергою перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

За його даними, для забезпечення правопорядку було задіяно близько 5 тисяч правоохоронців (4 984 осіб), усього участь у "КиївПрайді" взяло близько 3 тисяч людей.

Яровий також додав, що для забезпечення правопорядку були задіяні всі підрозділи Національної поліції, піротехніки, представники ДСНС, а також Нацгвардії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ході проведення "Маршу рівності" за участю представників ЛГБТ-спільноти в Києві було затримано шістьох активістів.