ua en ru

Нацкомфінпослуг ввела тимчасову адміністрацію у страхову компанію "Еталон"

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг ввела тимчасову адміністрацію у ПАТ "Страхова компанія "Еталон".

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг ввела тимчасову адміністрацію у ПАТ "Страхова компанія "Еталон". Про це повідомляє прес-служба Нацкомфінпослуг.

Тимчасова адміністрація введена строком до 5 грудня 2014 р., а тимчасовим адміністратором призначений Олександр Пасько.

"Тимчасова адміністрація зобов'язана вжити всіх заходів для забезпечення збереження активів та документації фінансової установи. Найближчим часом буде проведений внутрішній аудит у страховій компанії з метою оцінки її реального фінансового стану та визначені шляхи можливості стабілізації її діяльності, а також приведення її у відповідність до вимог законодавства", - пояснюють в НБУ.

Також повідомляється, що 18 вересня 2014 р. рішенням Нацкомфінпослуг №2744 було відсторонено від управління керівництво СК "Еталон".

Причиною зазначених заходів у Нацкомфінпослуг називають порушення вимог чинного законодавства про фінансові послуги, зокрема, невиконання товариством упродовж 30 днів більше 10% своїх прострочених зобов'язань.

Нагадаємо, раніше Нацкомфінпослуг вводила тимчасову адміністрацію в страхову компанію "Оранта". Пізніше тимчасову адміністрацію було продовжено до 4 листопада 2014 р.