ua en ru

Нацкомфінпослуг очікує найближчим часом розкриття інформації про діяльність фінустанов

Нацкомфінпослуг очікує найближчим часом розкриття інформації про діяльність фінустанов Фото: Нацкомфінпослуг прогнозує розкриття інформації про діяльність фінустанов

Установи, що надають небанківські фінансові послуги, повинні будуть розкрити інформацію про своїх власників

Нацкомфінпослуг очікує найближчим часом розкриття повної інформації про акціонерів і звітності установ, що надають небанківські фінансові послуги. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день ми очікуємо найближчим часом вступу в силу таких важливих документів, за якими передбачено розкриття інформації фінансовими компаніями на своїх веб-сайтах про акціонерів, про звітності... Це буде наближати клієнта до фінансової послуги і до фінансової компанії, тобто підвищувати рівень довіри наших громадян до фінансових послуг", - сказав він.

Крім цього, за його словами, регулятором вже був впроваджений консолідований нагляд за фінансовими та страховими групами і в даний час починається перша реєстрація таких груп.

"Справді, у нас вже буде реєстрація однієї з груп, яка представлена провідним європейським капіталом. Це свідчить про те, що в Україні попит на наші компанії, фінансові установи, досить високі і та зацікавленість з боку інвестора щодо вітчизняного ринку небанківських ринків дуже цікава і дасть можливість сприяти залученню іноземних інвестицій", - зазначив Залєтов.

Разом з тим, як повідомив член Нацкомфінпослуг, також очікується, що прихід іноземного інвестора буде стимулювати і вступ в силу нового порядку погодження участі у фінансовій установі.

"Було спрощено процедури, які дозволять поліпшити ситуацію щодо залучення іноземних і вітчизняних інвесторів,які мають намір працювати на цьому ринку", - підсумував Залєтов.

Нагадаємо, раніше заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів заявила, що практично половина держкомпаній на сьогодні саботує проведення міжнародного незалежного фінансового аудиту.