ua en ru

В Національну інвестиційну раду увійшли керівники компаній рівня Fortune 500, - Ложкін

В Національну інвестиційну раду увійшли керівники компаній рівня Fortune 500, - Ложкін Фото: Борис Ложкін

Склад Ради буде поповнюватися і надалі

Президент України сформував склад Національної інвестиційної ради, включивши до нєї представників компаній-стратегічних інвесторів, які вже працюють або мають намір працювати в Україні. Про це Facebook повідомив секретар Ради Борис Ложкін, коментуючи Указ президента про призначення нових членів НІК.

"До Ради увійшли СЕО та голови правлінь компаній рівня Fortune 500. Тут тільки два інституційних інвестора - ЄБРР і IFC, ключові з працюючих в Україні. Інші запрошені члени ради - стратегічні інвестори", - зазначив Борис Ложкін.

Серед них – керівники Cargil, General Electric, ArselorMittal, Louis Dreyfus, Socar, Citigroup, Engie, Metro, Unilever, Holtec, DP World, Vitol, Bunge, Posco Daewoo і Huawei - компаній, які активно інвестують в Україну і тих, хто тільки відкриває для себе її можливості.

"Для кожної з них є місце на інвестиційній карті України. Кожна є орієнтиром для інших компаній своєї галузі. Але головне - кожна має досвід роботи в багатьох країнах, і через платформу НІК може запропонувати своє бачення першочергових кроків із вдосконалення бізнес-клімату в Україні", - переконаний секретар НІК.

Ложкін уточнив, що склад Національної інвестради буде поповнюватись і надалі.

Крім того, відтепер у Національній інвестиційній раді право дорадчого голосу отримали представники Американської торговельної палати і Європейської бізнес-асоціації.

Національна інвестиційна рада – консультативний орган, створений Указом президента України в 2014 році. Очолює Раду президент України Петро Порошенко, секретарем Ради на громадських засадах у 2015 році став бізнесмен Борис Ложкін.