ua en ru

Нацгвардія розширить технічну співпрацю зі Збройними силами Канади

Нацгвардія розширить технічну співпрацю зі Збройними силами Канади Фото: обговорення умов угоди (прес-служба МВС)

Відкрита технічна угода про співпрацю між відомствами у процесі розробки

Відкрита технічна угода про співпрацю між Міністерством внутрішніх справ України та Департаментом національної оборони Збройних сил Канади у процесі розробки. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Зазначено, що обговорення умов угоди проходить у Головному управлінні Національної гвардії України, а участь у процесі планування взяли представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи "Україна" (Операція "ЮНІФАЄР").

"Протягом тижня учасники розглядають усі деталі договору. Заплановано, що до 10 листопада документ буде повністю підготовлено, узгоджено і перекладено. Головні галузі співпраці: професійна і мовна підготовки, покращення логістики і тактичної медицини. Угода буде обширною і на її основі зможе розвиватися співпраця у різних сферах. Договір буде відкритим: не матиме терміну закінчення, доки одна зі сторін не вирішить його розірвати", - йдеться в повідомленні.

Командир оперативно-тактичної групи "Україна" підполковник Крістофер Рівз розповів про своє бачення співпраці з Нацгвардією.

"Національна гвардія України реформується. І це чудова можливість розбудовувати зв’язки Канади з Україною і водночас підвищити професійну спроможність Національної гвардії України. Я переконаний, у подальшому ви побачите співпрацю Збройних сил Канади і Національної гвардії України у сферах підготовки: бойової, інженерної, з військової медицини", - заявив він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловив сподівання, що Канада і США нададуть Україні летальну зброю.