ua en ru

Нацгвардія перекидає в зону АТО спецбригаду, а також полки "Донбас" і "Азов"

Нацгвардія перекидає в зону АТО спецбригаду, а також полки "Донбас" і "Азов" Фото: Зорян Шкіряк

Як зазначається, українські військові готові дати гідну відсіч бойовикам

Національна гвардія направляє АТО спецбригаду і полки "Донбас", "Азов". Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк в ефірі "Еспресо-ТБ". передає прес-служба МВС.

"У першу чергу мова йде про оперативній бригаді швидкого реагування НГУ, а також полку спеціального призначення "Азов", "Донбас". Вони повернуться на передову і будуть виконувати властиві їм функції безпосереднього зіткнення з ворогом", - сказав Зорян Шкіряк.

Зазначені підрозділи, за його словами, не раз довели високу боєздатність і ефективність початку російської агресії. На даний момент позиції ВС щодня потрапляють під обстріл бойовиків, активізувалися ДРГ противника та снайпери. Тому повернення добровольців, зазначив радник, які в свій час наводили жах на сепаратистів, а зараз пройшли професійний військовий вишкіл, є виправданим.


"Ми дійсно будемо готові дати гідну відсіч і тут буде закопано десятки тисяч тих, хто прийде на нашу землю. Але питання в тому, що Путін як справжній диктатор з комуно-фашистським ухилом, ніколи не буде звертати уваги на жертви", - зазначив він.

Крім того, сьогоднішня гострота ситуації на Донбасі - чергова спроба шантажу з боку РФ.

"Путін в черговий раз шантажує не тільки Україну, а й увесь світ, брязкаючи зброєю. Він буде здійснювати ці ганебні дії, які безперечно можуть торкнутися і Європи", – підкреслив Шкіряк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики обстріляли позиції АТО біля Авдіївки з важкої артилерії.