ua en ru

У Нацгвардії уточнили, якого саме їхнього офіцера затримала СБУ

У Нацгвардії уточнили, якого саме їхнього офіцера затримала СБУ Фото: у НГУ назвали фейком новину СБУ

Затримано командира роти однієї з військових частин, а не командира військової частини

Служба безпеки України не затримувала на хабарі командира військової частини Національної гвардії в Івано-Франківській області. Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії.

"Національна гвардія повідомляє, що командири військових частин Національної гвардії виконують свої обов’язки у штатному режимі й інформація щодо затримання командира військової частини Нацгвардії не відповідає дійсності. Натомість, за нашими даними, Службою безпеки України 30.05.2017 року близько 17:00 затримано командира роти однієї з військових частин", - уточнили у відомстві.

За даними Нацгвардії, наказом командувача НГУ від 17.05.2017 №59 капітан Красуляк В. Б. звільнений із військової служби, по завершенню контракту, термін якого закінчується 01.06.2017.

"Подібна ситуація з некоректним інформуванням громадськості відбувається вже не вперше. Так, 26 квітня 2017 року о 16:46 на сайті СБУ було оприлюднено інформацію про нібито затримання у місті Києві заступника командира однієї з військових частин Нацгвардії. Натомість, Службою безпеки України затримано начальника служби однієї з військових частин, який, за своїми посадовими обов’язками, відповідав за експлуатацію приміщень", - поскаржились у відомстві.

Нагадаємо, 2 червня СБУ заявила про затримання на хабарі командира однієї з військових частин Нацгвардії в Івано-Франківській області.