ua en ru

У Нацдержслужбі назвали зарплати нових чиновників при міністерствах

У Нацдержслужбі назвали зарплати нових чиновників при міністерствах Фото: гроші (РБК-Україна)

Заробітні плати будуть зростати у всіх держслужбовців

Зарплата нових державних службовців при Міністерствах буде починатися від 50 тисяч гривень. Про це сьогодні в ході круглого столу повідомив голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Враховуючи відповідальність, особливі очікування від цих людей, має бути створена відповідна мотивація і зарплата повинна бути конкурентною на ринку. Ті розрахунки, які у нас є разом з Міністерством фінансів, я скажу, середні, тому що залежить від стажу і деяких інших моментів, але в цілому ми можемо говорити, що керівник директорату буде мати заробітну плату в районі 70 тис. гривень, керівник експертної групи в директораті - трохи більше 60 тис. і державний експерт, який працює в директораті, - в районі 50 тис. гривень", - сказав він.

При цьому, як зазначив Ващенко, заробітні плати будуть зростати у всіх держслужбовців.

У той же час, за словами заступника державного секретаря Кабінету міністрів України Тетяни Ковтун, уряд має намір прийняти необхідні нормативно-правові акти для запуску відбору 16 серпня. Початок відбору відбудеться 1 вересня. Таким чином, перші призначень нових держслужбовців можуть початися з 1 листопада.

Всього на реалізацію реформи держслужби, як зазначив голова Представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот, ЄС має намір виділити 100 млн євро.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував кадрові конкурси у Кабінеті міністрів України.