ua en ru

Нацдепозитарій України очолить іноземець

Нацдепозитарій України очолить іноземець Фото: обраний новий голова Центрального депозитарію

У конкурсі на керівника депозитарію був обраний колишній глава нацдепозитарію Литви

Національний депозитарій України очолить іноземець - Міндаугас Бакас, який раніше працював на посаді Центрального депозитарію цінних паперів Литви. Про це повідомили в прес-службі українського центрального депозитарію.

Колишнього керівника литовського центрального депозитарію вибрала конкурсна комісія, яка складається з представників Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), Національного банку України (НБУ) та міжнародних фінансових інститутів.

Зокрема, конкурсна комісія рекомендувала наглядовій раді затвердити Міндаугаса Бакаса головою правління Національного депозитарію України. На посаду у другому турі конкурсного відбору крім нього претендували ще 3 кандидата - Анджей Рабаджийски, Руслан Магомедов і Андрій Порада.

Засідання Наглядової ради НДУ, на якому очікується затвердження результатів конкурсу, відбудеться в понеділок, 21 березня 2016 року.

З січня 2012 року Міндаугас Бакас працював на посаді керівника Центрального депозитарію цінних паперів Литви, а до того 5 років був начальником департаменту розвитку ринку NASDAQ OMX Vilnius. З 2001 по 2007 рік Міндаугас працював у Swedbank як голова і проектний менеджер напрямку депозитарного обслуговування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НКЦПФР анонсував появу нових інструментів на фондовому ринку.