ua en ru

Нацбанк уточнив порядок ліцензування інкасаторських послуг

Нацбанк уточнив порядок ліцензування інкасаторських послуг Фото: НБУ уточнив порядок ліцензування інкасаторських послуг (НБУ)

Документом передбачено надання Нацбанку інформації про ділову репутацію заявника

Правління Національного банку України від 13 червня 2017 прийняв постанову № 52 "Про затвердження змін до Положення про порядок видачі юридичним особам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації". Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як повідомляється, підготовка цього документа обумовлена трансформацією регулятора і централізацією процесів ліцензування в Національному банку України.

Зокрема, документ встановлює вимоги про надання юридичною особою одночасно з документами на паперових носіях копій цих документів в електронному вигляді у вигляді файлів, які містять відскановані з паперових носіїв зображення документів.

Крім того, уточнено строк розгляду Національним банком України пакета документів юридичної особи про можливість продовження строку розгляду документів за обґрунтованим клопотанням заявника, а також встановлення Національним банком України терміну для усунення зауважень до поданих документів.

Також визначена необхідність надання юридичною особою анкетній інформації, зокрема щодо фінансового зобов'язання та фінансового стану, ділової репутації керівників, перелік осіб, які є власниками істотної участі в юридичній особі та інше.

Реалізація норм постанови № 52 спрямована на забезпечення єдиних підходів і централізації процесів ліцензування Національним банком України.

Нагадаємо, Нацбанк розробив порядок перевірок інкасаторських компаній.