ua en ru

Нацбанк спростив переміщення банківських металів через кордон

Нацбанк спростив переміщення банківських металів через кордон Фото: НБУ спростив перевезення банківських металів через кордон україни (УНІАН)

Постанова набирає чинності з 28 грудня

Національний банк пом'якшив вимоги до процедури переміщення банківських металів через митний кордон України. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

зокрема, правління НБУ скасував вимогу про наявність індивідуальних ліцензій Національного банку України на вивезення фізичною особою банківських металів вагою, що перевищує 500 грам. Дозвіл на вивезення банківських металів в такому обсязі буде можливо за умови письмового декларування митному органу та на підставі документів, що підтверджують придбання цією особою банківських металів в уповноважених банках та/або в Нацбанку в повному обсязі.

Крім того, скасовується вимога щодо необхідності отримання юридичними особами спеціального дозволу Національного банку на ввезення банківського металу, що виготовлені нерезидентом за договором про переробку давальницької сировини, якщо ці банківські метали в повному обсязі продаються Національному банку. Достатньо наявності договору, на підставі якого здійснювалась переробка, а також договору на поставку банківських металів Національному банку.

Відповідні зміни закріплені постановою правління Національного банку України № 142 від 26.12.2017 "Про внесення зміни до Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України", яка набирає чинності з 28 грудня 2017.

Нагадаємо, Нацбанк дозволив "Укрпошті" здійснювати операції з обміну валюти.