ua en ru

Нацбанк упорядкував застосування санкцій до російських компаній

Нацбанк упорядкував застосування санкцій до російських компаній Фото: НБУ упорядкував застосування санкцій РНБО

Банкам заборонено виконувати розрахункові документи цих компаній і транзакції коштів

Національний банк України впорядкував вимоги до роботи банків з особами, зазначеними у додатках до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як повідомляється, зміни передбачені постановою правління НБУ від 01 червня 2017 року № 46, який набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування, тобто з 3 червня 2017 року.

Зокрема, банкам заборонено:

  • виконувати розрахункові документи клієнтів, зазначених у санкционных списках, які є ініціаторами перекладу і до яких застосовані санкції, зокрема, "зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань";
  • ініціювати переказ коштів на рахунки осіб, зазначених у санкционных списках, до яких застосовані санкції, зокрема, "зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань" і / або на власні рахунки банку, відкриті в осіб, до яких застосовані санкції, зокрема " зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань ", за винятком переказів грошових коштів за операціями, що здійснюються для збільшення статутного капіталу банків України.

Нагадаємо, Чорногорія ввела санкції проти РФ за агресію проти України.