ua en ru

Нацбанк повідомляє про початок процесу підписання меморандуму з питання реструктуризації споживчих кредитів в інвалюті

Розпочався процес підписання меморандуму щодо врегулювання питання реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного банку України в Facebook.

Як повідомляється, в Нацбанку сьогодні відбулася нарада, в ході якого були узгоджені основні положення проекту меморандуму про врегулювання питання реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті.

"Таким чином проект меморандуму отримав статус повноцінного документа, який знаходиться в процесі підписання усіма сторонами", - йдеться в повідомленні.

У нараді взяли участь представники нбу, банків з найбільшим обсягом іпотечних кредитів, банківських асоціацій, Громадської ради при Нацбанку і координатори руху валютних позичальників, а також постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Жером Ваше.

Як зазначив перший заступник голови Нацбанку Олександр Писарук, вдалося зблизити позиції всіх зацікавлених сторін і створити проект документа, який сприятиме зменшенню соціальної напруги в суспільстві.

Як повідомляється, текст меморандуму після його підписання сторонами буде опублікований на сайті Національного банку України.

Нагадаємо, у Нацбанку допускають закриття небанківських обмінних пунктів.

Зазначимо, валютні обмеження НБУ будуть діяти до 3 березня 2015 р.