ua en ru

Нацбанк презентував пам'ятну монету "20 років грошової реформи в Україні"

Нацбанк презентував пам'ятну монету "20 років грошової реформи в Україні" Фото: НБУ вводить в обіг пам'ятну монету "20 років грошової реформи в Україні"

Монета вводиться в обіг 1 вересня 2016

Національний банк України з 1 вересня 2016 вводить в обіг оборотну пам'ятну монету "20 років грошову реформу в Україні" номіналом 1 гривня, присвячену. 20-річчя впровадження національної валюти України - гривні. Про це повідомляється на сторінці регулятора в Facebook.


Як повідомляється, монета номіналом 1 гривня виготовлена з алюмінієвої бронзи, категорія якості карбування - "анциркулейтед", маса - 6,8 г, діаметр - 26,0 мм, тираж - 60 000 штук (з них: 10 000 набір "Монети України", 50 000 в сувенірній упаковці).

На аверсі монети зображено малий Державний Герб України, унизу рік карбування - 2016, в обрамленні давньоруського орнаменту в три рядки написи: УКРАЇНА / 1 / ГРИВНЯ, а також логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

На реверсі монети розміщено стилізовану композицію: одногривневая монета на тлі одногривневих банкнот і написи: грошова реформа в УКРАЇНІ (угорі півколом), 20 / РОКІВ і знак гривні ₴ (внизу).

Художники: аверс - Володимир Дем'яненко, реверс: Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук.

Скульптори: Володимир Дем'яненко, Анатолій Дем'яненко.

Пам'ятна монета є дійсним платіжним засобом України і обов'язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

оборотну Пам'ятну монету "20 років грошову реформу в Україні" можна придбати в пунктах продажу Національного банку України в регіонах за ціною 35 гривень.

Завтра Національний банк України уводить в обіг пам’ятну обігову монету “20 років грошовій реформі в Україні” номіналом...

Опубліковано Національний банк України 31 серпня 2016 р.

Нагадаємо, раніше НБУ презентував нову 20-гривневу купюру, присвячену 160-річчю з дня народження Івана Франка.