ua en ru

Нацбанк перерахував чергові 5 млрд гривень прибутку до держбюджету

Нацбанк перерахував чергові 5 млрд гривень прибутку до держбюджету Фото: НБУ перерахував до держбюджету 4 транш прибутку (НБУ)

Залишилося перерахувати 19,4 млрд гривень

Сьогодні, 7 липня 2017, Національний банк перерахував четвертий транш прибутку у державний бюджет України обсягом 5 млрд гривень. Про це повідомила прес-служба регулятора на сторінці відомства у Facebook.

Як повідомляється, з початку року було вже перераховано три транші прибутку НБУ (21 квітня, 10 травня і 8 червня цього року відповідно) на загальну суму 20 млрд гривень. Таким чином, із загальної суми прибутку НБУ до 44,4 млрд гривень, яка має бути перерахована до Державного бюджету України протягом цього року, залишилося перерахувати ще 19,4 млрд гривень.

Графік перерахування прибутку в державний бюджет, узгоджений з Міністерством фінансів України, передбачає щомісячні транші на порівнянну суму до кінця цього року. Подібні транші покликані згладити вплив змін обсягу коштів уряду на коливання ліквідності банківської системи і сприяти досягнення інфляційних цілей НБУ (8% +/- 2 п. п. до кінця 2017 року і 6% +/- 2 п. п. на кінець 2018 ).

#commentary Цієї п’ятниці, 7 липня 2017 р., Національний банк перерахував четвертий транш прибутку до Державного бюджету...

Опубліковано Національний банк України 7 липня 2017 р.

Нагадаємо, Національний банк України отримав 68,453 млрд гривень прибутку за 2016 рік.