ua en ru

Нацбанк очікує переходу до режиму рефінансування банківської системи

Нацбанк очікує переходу до режиму рефінансування банківської системи Фото: Олег Чурій (Julia Berezovska/Press office NBU)

За розрахунками НБУ, це станеться у найближчі квартали або наступного року

Національний банк України (НБУ) очікує переходу до режиму рефінансування банківської системи. Про це сьогодні, 6 вересня, на брифінгу повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Будемо мати ситуацію, коли Нацбанк надаватиме рефінансування, а не залучати гроші від банків. Можливо, нашим основним інструментом буде вже не ставка по залученню депосертифікатів, а буде, ймовірно, ставка по кредитуванню банківської системи", - сказав він.

Чурій зазначив, що за розрахунками НБУ, це станеться "якщо не в найближчі квартали, то, ймовірно, вже в наступному році".

Нагадаємо, раніше сьогодні на брифінгу голова НБУ Яків Смолій повідомив, що НБУ розраховує на позитивний результат переговорів з Міжнародним валютним фондом (МВФ) після завершення роботи місії.

Зокрема, Смолій зазначив, що сьогодні в Україні почала роботу місія МВФ, і українська сторона розраховує на позитивний результат переговорів з фондом. При цьому Смолій не уточнив, на який розмір траншу від МВФ варто сподіватися Україні.