ua en ru

НАТО зафіксувало активність російських субмарин біля підводних кабелів

НАТО зафіксувало активність російських субмарин біля підводних кабелів Фото: прапор НАТО (nato.int)

НАТО помітило активність російських підводних човнів у районі північної Атлантики

Північноатлантичний альянс (НАТО) зауважив активність російських підводних човнів у районі північної Атлантики. Про це повідомляє газета The Washington Post з посиланням на адмірала ВМС США Ендрю Леннона.

"Активність російських підводних човнів у районі північної Атлантики, де прокладені зв'язують Північну Америку і Європу кабелі, зараз висока як ніколи. Росія зовсім виразно цікавиться підводного інфраструктурою країн НАТО", - сказав він.

Крім того, з Ленноном погодився один з голів ВПС Великобританії Стюарт Піч.Він вважає, що існує реальна небезпека, що російські підводні човни можуть пошкодити інтернет-кабелі, прокладені вздовж лінії першого трансатлантичного телеграфу і тим самим завдати шкоди світовій економіці.

Нагадаємо, раніше Північноатлантичний альянс закликав Російську Федерацію (РФ) не порушувати Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД). Про це йдеться в опублікованому прес-службою НАТО заяві. "Сполучені Штати америки (США) дотримуються свої зобов'язання за Договором про РСМД і зобов'язуються суворо виконувати його. Союзники визначили російську ракетну систему, яка викликає серйозні побоювання", - йдеться в повідомленні.

Згідно із заявою, НАТО закликає РФ "серйозно і прозоро вирішувати ці проблеми і активно брати участь у технічному діалозі з США".