ua en ru

НАТО поклало відповідальність за удар США по Сирії на режим Асада

НАТО поклало відповідальність за удар США по Сирії на режим Асада Фото: Йенс Столтенберг

Генсек НАТО звинуватив Асада у розвитку ситуації

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу (НАТО) Йенс Столтенберг заявив, що сирійський режим Башара Асада несе повну відповідальність за розвиток ситуації в Сирії. Про це повідомили у прес-службі НАТО.

"НАТО послідовно засуджує незмінне використання Сирією хімічної зброї як явне порушення міжнародних норм та угод. Будь-яке використання хімічної зброї неприпустимо, воно не може залишитися без відповіді, а винні мають бути притягнуті до відповідальності. НАТО вважає використання хімічної зброї загрозою міжнародному миру і безпеці", - заявив Столтенберг.

Він підкреслив, що США завдали удару по аеродрому Шайрат в Сирії після використання хімічної зброї на цьому тижні в Хан-Шайхуні, в результаті якого загинули десятки людей, включаючи дітей. За його словами, НАТО підтримує всі міжнародні зусилля, спрямовані на досягнення миру і політичного рішення в Сирії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Міністерства закордонних справ України, що Україна підтримує ракетний удар США на авіабазі в Сирії у відповідь на застосування хімічної зброї. Згідно із заявою, дії США повинні бути підтримані для запобігання подальших військових злочинів режиму, зокрема проти мирного населення.