ua en ru

НАТО на Варшавському саміті ухвалить нові рішення щодо стримування РФ, - Столтенберг

НАТО на Варшавському саміті ухвалить нові рішення щодо стримування РФ, - Столтенберг Фото: Йєнс Столтенберг

Альянс продовжить захищати і обороняти своїх союзників від будь-яких загроз з будь-якого боку

НАТО на Варшавському саміті ухвалить нові рішення щодо стримування агресії з боку Російської Федерації (РФ). Про це в інтерв'ю "Інтерфаксу" заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

Так, за його словами, протиракетна оборона НАТО не спрямована проти Росії і не підірве можливості Росії зі стратегічного стримування.

"Я закликаю російських офіційних осіб діяти прагматично і відновити передбачуваність у наших відносинах", - зазначив Столтенберг.


"Ми продовжимо захищати і обороняти всіх наших союзників від будь-яких загроз з будь-якого боку. На Варшавському саміті ми ухвалимо нові рішення щодо посилення нашої оборони і потенціалу стримування. Всі прийняті нами заходи пропорційні, оборонні за своєю природою і відповідають нашим міжнародним зобов'язанням. І вони разюче відрізняються від триваючих порушень міжнародного права з боку Росії", - додав генсек НАТО.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро завив, що РФ погодилася на проведення ради Росія-НАТО після саміту альянсу, який відбудеться у Варшаві.