ua en ru

НАТО вимагає від Росії вивести війська з України

НАТО вимагає від Росії вивести війська з України Фото: Столтенберг закликав РФ до виконання мінських угод

Альянс продовжить відстоювати інтереси Києва і ніколи не визнає незаконну анексію Криму

Російська Федерація повинна вивести свої війська і військову техніку з України і припинити підтримку промосковських сепаратистів, які виступають проти Києва. Про це заявив глава НАТО Йенс Столтенберг після зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі.

"Росія повинна припинити підтримку бойовиків і вивести свої війська і військову техніку з території України", - сказав Столтенберг.


За словами Столтенберга, Альянс під керівництвом США продовжить відстоювати позицію Києва і ніколи не визнає "незаконну і нелегітимну анексію Криму" в 2014 році.

"У відповідь на дії Росії, НАТО збільшує свою підтримку України. Наш рівень політичного і практичного участі з 2014 року є безпрецедентним", - зазначив глава Альянсу.

"Москва продовжувала надавати підтримку повстанцям у багатьох відношеннях, постачала військову техніку і людей, одночасно збираючи свої війська вздовж кордону з Україною, щоб залякати Київ і наростити свою військову присутність в Криму, який є базою ключового Чорноморського флоту", - зазначив Столтенберг.

Він закликав РФ до виконання мінських угод про припинення вогню, які Москва порушує "знову і знову".

"Щоб протистояти новій загрозі НАТО збільшує свої ресурси і розширює позиції, таким чином, Альянс зможе краще реагувати на будь-яке повторення втручання РФ", - підкреслив глава НАТО.

Міністри оборони раніше схвалили розгортання батальйонів трьох країн Балтії і Польщі, щоб утримати Росію і заспокоїти союзників, якими колись керували з Москви, в тому, що НАТО у будь-якому випадку зможе відстояти їх інтереси.

Лідери НАТО офіційно схвалять "реконструкцію" Альянсу на саміті 8-9 липня у Варшаві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри оборони НАТО затвердили новий пакет допомоги Україні.