ua en ru

НАТО і США продовжать надавати допомогу Україні в розвитку оборони

НАТО і США продовжать надавати допомогу Україні в розвитку оборони Фото: Обама підкреслив, що триває дипломатична робота з Росією

Обама підкреслив, що триває дипломатична робота з РФ, щоб спробувати знайти рішення українського конфлікту

НАТО і США залишаються єдині в питанні розвитку української оборони для протистояння російської агресії. Про це заявив президент США Барак Обама на зустрічі з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом у Вашингтоні, повідомляє Голос Америки.

"Ми як і раніше єдині в підтримці України після вторгнення Росії на її територію. Ми продовжуємо роботу з навчання і надання допомоги Україні для розвитку її військового та оборонного потенціалу", - сказав Обама.


Президент заявив, що США продовжують надавати гарантії іншим союзникам по НАТО в регіоні, що "стаття 5 дещо-що значить".

У той же час Обама підкреслив, що триває дипломатична робота з Росією, щоб спробувати знайти рішення українського конфлікту і "знизити напруженість і потенційну небезпеку ескалації".

Нагадаємо, 2 квітня в стінах будівлі державного концерну "Укроборонпром" створений офіс консультаційної підтримки Північно-Атлантичного альянсу.