ua en ru

У НАТО вважають, що мінські домовленості поки що не можна назвати провальними

У НАТО вважають, що мінські домовленості поки що не можна назвати провальними Фото: представник НАТО Олександр Вершбоу не вважає мінські домовленості провальними

Заступник генсека організації нагадав, що напівзаходи з боку Росії не задовольнять міжнародне співтовариство

Незважаючи на невтішні результати реалізації Мінських угод, ці домовленості поки що не можна назвати провальними. Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу в інтерв'ю програмі "ТСН.Тиждень".

"Поки що результати невтішні. Проте я не згоден з тим, що Мінський процес вже можна оголосити провальним", - зазначив Вершбоу.


Він також додав, що міжнародний тиск включно з санкціями потрібно продовжувати, а Росія повинна розуміти, що напівзаходи не задовольнять ні міжнародне співтовариство, ні Україну.

"З точки зору НАТО поки що необхідно дотримання мінських домовленостей, включаючи і пункти про режим припинення вогню. Політичні пункти угод також повинні бути запроваджені разом з безпековими пунктами. Не Україна виконує свої зобов'язання, а потім - Росія. Це повинно відбуватися одночасно", - підкреслив представник НАТО.

Крім того, Александр Вершбоу зазначив, що за теперішньої ситуації з безпекою на Донбасі, вибори там провести неможливо.

Нагадаємо , доповідачі ПАРЄ від Німеччини та Чехії заявили про неможливість проведення виборів на Донбасі у зв'язку з подальшим погіршенням ситуації з безпекою уздовж лінії розмежування.