ua en ru

НАТО, Румунія і Болгарія проведуть навчання в Чорному морі 9 березня

НАТО, Румунія і Болгарія проведуть навчання в Чорному морі 9 березня

НАТО спільно з Болгарією та Румунією проведуть навчання в Чорному морі 9 березня. Про це повідомив контр-адмірал ВМС США Бред Вільямсон, який перебуває з візитом у Варні, передає болгарське новинне агентство BTA.

За словами контр-адмірала, у програму навчань входять операції з участю вертольотів і маневрування на близькій відстані. Він нагадав, що маневри є частиною програми ротаційних тренувань і були заплановані ще в минулому році.

Вільямсон звернув увагу на те, що згідно з міжнародними домовленостями суду НАТО не мають права перебувати у Чорному морі більше трьох тижнів.

Представник ВМС США повідомив, що під час шляху в Варну кораблі НАТО супроводжували російські судна та літаки. При цьому він підкреслив, що "нічого хвилюючого" не відбувалося.

Очікується, що в навчаннях візьмуть участь американський крейсер "Віксбург", турецький фрегат "Тургут-реіс", а також італійський, канадське, німецьке та болгарське суду.

Відзначимо, в лютому 2015 року на нараді міністрів оборони країн НАТО було прийнято рішення про самому значному зміцненні колективної оборони альянсу після закінчення холодної війни. НАТО розраховує створити мережу невеликих командних центрів в Естонії, Литві, Латвії, Польщі, Румунії і Болгарії.

Нагадаємо, раніше в Чорне море увійшли 6 військових кораблів НАТО для проведення навчань.