ua en ru

НАТО продовжить надавати підтримку Україні

НАТО продовжить надавати підтримку Україні Фото: Вікторія Нуланд

Вікторія Нуланд підкреслила необхідність тиснути на РФ

Країни-члени НАТО продовжать надавати підтримку Україні в боротьбі з російською агресією. Про це заявила помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд.

"Ми надали (Україні - ред.) політичну, економічну підтримку і допомогу у сфері безпеки; ми послідовно ввели санкції, щоб змусити Росію сісти за стіл переговорів, і ми підтримали дипломатичне врегулювання конфлікту через мінські угоди і "нормандські переговори" на чолі з Німеччиною і Францією", - сказала вона.

Нуланд підкреслила необхідність продовжувати підтримку України.

"Тепер ми повинні допомогти Україні довести справу до кінця. Ми повинні продовжувати чинити тиск на Росію і її маріонеток-сепаратистів, щоб завершити незакінчені зобов'язання Мінська, включаючи: повернення всіх заручників; повний гуманітарний доступ для агентств ООН, неурядових організацій та державних установ по наданню надзвичайної допомоги; вільні і справедливі вибори на Донбасі, проведені за Конституцією України і під наглядом БДІПЛ; виведення всіх російських військ і озброєнь; і повернення Україні контролю за міждержавним кордоном", - сказав помічник держсекретаря.

Наланд зазначила, що санкції повинні бути продовжені до тих пір, поки всі пункти мінських домовленостей не будуть виконані, і, крім того, поки що Крим не буде повернуто Україні.

Нагадаємо, НАТО допоможе Україні позбутися залежності від РФ у сфері оборони.