ua en ru

НАТО продовжує існувати у військово-політичному "задзеркаллі", - МЗС РФ

НАТО продовжує існувати у військово-політичному "задзеркаллі", - МЗС РФ Фото: Захарова чекає пояснень від НАТО щодо посилення позицій Альянсу по всіма "азимутами"

У МЗС РФ вважають, що НАТО демонізує Росію для відволікання уваги від деструктивної ролі Альянсу і його союзників

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова повідомила, що НАТО продовжує існувати в якомусь військово-політичному "задзеркаллі". Про це передає прес-служба МЗС РФ.

Такі висновки були зроблені після вивчення підсумків липневого саміту НАТО у Варшаві.


У МЗС РФ вважають, що НАТО концертує свою увагу на стримуванні "неіснуючої" загрози зі Сходу.

"Разючий дисбаланс у зміцненні натовських флангів на тлі безпрецедентних масштабів, що витікають з південного напрямку терористичної небезпеки свідчить про все більш очевидному відриві політики блоку від дійсно насущних потреб щодо захисту та забезпечення безпеки громадян держав-членів НАТО", - зазначила Захарова.

На її думку, НАТО демонізує Росію для відволікання уваги від деструктивної ролі Альянсу і його союзників у провокуванні криз. Дії НАТО у сфері військового будівництва сприяють підтримці вогнищ напруженості в різних регіонах світу.

При цьому країни-члени Альянсу свідомо ігнорують "довгострокові негативні наслідки та ризики для всієї системи євроатлантичної безпеки, що виникають у результаті цілеспрямованих дій Вашингтона і Брюсселя щодо зміни існуючого балансу сил".

У Росії чекають пояснень від НАТО щодо питання посилення позицій Альянсу по всіх "азимутах" на засіданні Ради Росія-НАТО, яке відбудеться 13 липня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко і лідери G5 узгодили дії для тиску на РФ по виконанню Мінських угод.