ua en ru

НАТО продовжує наносити авіаудари по лівійській столиці Тріполі

Сили НАТО продовжують наносити авіаудари по лівійській столиці Тріполі. Як повідомляє сьогодні державний лівійський телеканал, в результаті атаки є жертви серед цивільного населення, проте про точну їх кількість інформація поки не надходила. Крім того, є дані про те, що в Тріполі прогриміли 4 вибухи. Очевидці повідомляють, що над південно-східними кварталами міста піднімаються клуби диму, передає РБК з посиланням на Reuters.

Нагадаємо, напередодні ввечері повідомлялося, що на околицях столиці Лівії прогриміли два потужні вибухи. За словами жителя Тріполі, вибухи, ймовірно, прогриміли в районі аеропорту і могли стати результатом авіаударів НАТО по позиціях військ лівійського лідера Муаммара Каддафі. Очевидець розповів дану інформацію на умовах анонімності, повідомивши, що боїться репресій з боку чинного режиму.

З 15 лютого 2011 р. у Лівії почалися масові акції протесту проти режиму глави держави М.Каддафі. Країна розділилася на дві частини. На заході М. Каддафі, як і раніше користується серйозною підтримкою, однак схід в масі своїй виступає проти нього. Протиборство сторін вилилося у громадянську війну.

17 березня 2011 р. Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка забороняє авіації М.Каддафі здійснювати польоти над територією лівійської, заявивши, що правитель країни бомбить з повітря мирних громадян. Після цього по військовим і промисловим об'єктам, які знаходяться під контролем сил М. Каддафі, почала наносити авіаудари міжнародна коаліція. Через деякий час командування над коаліцією взяла на себе НАТО.