ua en ru

НАТО надасть Україні обладнання для протидії хакерським атакам на мільйон євро

НАТО надасть Україні обладнання для протидії хакерським атакам на мільйон євро Фото: Україна та НАТО (president.gov.ua)

Вказану техніку розподілять між СБУ, Держслужбою спецзв'язку та пілотним проектом МЗС із захисту критичної інфраструктури

НАТО надасть Україні обладнання для протидії хакерським атакам на мільйон євро. Про це заявив начальник Державного центру кіберзахисту та протидії кіберзагрозам України Роман Боярчук, повідомляє DW.

Як зазначається, у рамках візиту до Києва генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс надасть Україні обладнаннядля протидії хакерським атакам.

У свою чергу, коментуючи таку заяву Столтенберга, Боярчук додав, що НАТО надасть Україні обладнання на мільйон євро, додавши, що це перший випадок подібної допомоги.

Боярчук повідомив, що вказану техніку розподілять між Службою безпеки України, Державною службою спецзв'язку та пілотним проектом Міністерства закордонних справ України із захисту критичної інфраструктури.

"Нова техніка включає систему постійного автоматичного моніторингу мережі, а також протидії, аналізу та виявлення походження загроз", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО допомагає Україні в розслідуванні хакерської атаки. Крім того, Столтенберг повідомляв про намір НАТО надати Україні обладнання супутникового зв'язку.