ua en ru

НАТО розпочало розміщення багатонаціональної бригади на території Румунії

НАТО розпочало розміщення багатонаціональної бригади на території Румунії Фото: НАТО (flickr.com-nato)

Усього в бригаді будуть служити від трьох до чотирьох тисяч військових

Північноатлантичний альянс (НАТО) у понеділок, 9 жовтня, почав розгортання багатонаціональної бригади на території Румунії в рамках стратегії по зміцненню східних кордонів у зв'язку з агресією Росії на Сході України та анексією Криму. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що до складу контингенту НАТО увійдуть військовослужбовці 10 держав-членів Альянсу, проте переважати серед них будуть румунські солдати. Усього в бригаді будуть служити від трьох до чотирьох тисяч військових.

Також буде посилено морське патрулювання на Чорному морі і збільшено кількість військових навчань в регіоні. Літакам канадської авіації, вже патрулюють повітряний простір Румунії, до них також приєднаються британські літаки.

Генеральний секретар організації Йенс Столтенберг зазначив, що союзники по НАТО стурбовані недостатньою прозорістю військових навчань, які здійснює армія РФ.

"Росія є нашим сусідом. Ми не хочемо її ізолювати, ми не хочемо нової "холодної війни ", - сказав генсек НАТО.

За його словами, багатонаціональні батальйони НАТО, дислоковані в Румунії, є частиною заходів Альянсу щодо стримування РФ.

У свою чергу президент Румунії Клаус Йоханнис підтримав генсека НАТО.

"Нашою метою є мир, а не війна. Ми не є загрозою для Росії, але ми потребуємо союзної стратегії в довгостроковому вимірі, ми потребуємо в діалозі з позиції сильної оборони і стримування", - зазначив Йоханнис.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Альянс не зацікавлений у нової "холодної війни" з Російською Федерацією.