ua en ru

НАТО не хоче нової холодної війни, - Столтенберг

НАТО не хоче нової холодної війни, - Столтенберг Фото: Йенс Столтенберг (president.gov.ua)

Генсек заявив, що сподівається уникнути гонки озброєнь

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг прокоментував заяву президента Росії Володимира Путіна про нове ядерне озброєння, заявивши, що НАТО не хоче нової холодної війни. Про це передає Reuters.

Генсек заявив, що сподівається уникнути гонки озброєнь.

"Звичайно, ми стурбовані, тому що НАТО не хоче нової холодної війни. Ми не хочемо нової гонки озброєнь", - повідомив Столтенберг під час візиту в Ірак.

Столтенберг сказав, що виступ Путіна за кілька тижнів до виборів, співвідноситься з поведінкою, згідно з якою Росія розробила нову зброю і використала військову силу в Україні.

"Ця картина, яку ми бачили протягом декількох років, є частиною того, чому НАТО зараз адаптує і впроваджує сильне підкріплення нашої колективної оборони з часів холодної війни", - додав він.

Генсек знову закликав Росію дотримуватися Договору про проміжні ядерні озброєння.

Нагадаємо, у МЗС прокоментували послання Путіна до Федеральних зборів, в якому він повідомив про початок випробувань нового ракетного комплексу "Сармат". За його словами, нова міжконтинентальна балістична ракета не має обмежень по дальності польоту і буде оснащена широким спектром ядерних боєприпасів великої потужності, в тому числі гіперзвукових, а також "найсучаснішими системами подолання протиракетної оборони".